tiistai 20. elokuuta 2013

Äitille hommia


Huhhuh. Ensimmäistä kertaa huudettiin hiukan enemmän yöllä. Herättiin siinä neljän aikaan niinkuin muinakin öinä, mutta tyttö päättikin ettei halua tissiä. Siinä sitten tunnin ajan juteltiin, lauleltiin ja lopulta syötiin ennen kuin oli hyvä nukahtaa.

Päivä jatkui. Isi lähti töihin ja äiti ajatteli että nyt mennään pikkuisen kanssa päiväunille. No päiväunilla alkoi aikamoinen pärinä kuulumaan, mutta äiti ajatteli että odotetaan kunnes pärinä lakkaa. No siinä vähän aikaa kuuntelin, kunnes alkoi haju olemaan niin voimakas, että päätin että nyt mennään vaipan vaihdolle. Tyttöä nostaessa, huomasin kuinka selkä oli aivan täynnä sinappia (enkä tarkoita sitä makkaran maustetta) ja tavaraa valui äitin ja isin sänkyyn. Tyttö nopeasti kainaloon ja kylpyhuoneeseen pesuille.

Pesut tehtiin ja äiti kiskaisi lakanat sängystä pois ja pesi ne vähät mitä oli imeytynyt petariin. Tyttö sänkyyn nukkumaan pyyhkeen päälle ja äiti laittamaan nopeasti pyykkikone pyörimään. Ja sitten maate tytön viereen, kunnes huomasin sängyn (johon en ollut ehtinyt laittamaan vielä puhdasta lakanaa) olevan aivan puklussa. Tyttö oli puklannut aivan valtavan määrän sängylle. Pyyhe, ja tyynyliina aivan puklussa, myös petari sai kokea oman osansa. Ja eikun ylös ja pesuille.

Päivä vaihtui iltaan. Käytiin isovanhempia moikkaamassa ja kotiin päästyään oli kiva mennä sitteriin istumaan. Isi lähti hakemaan unohtunutta puhelintaan ja äiti otti tytön syliin. Oi ei, oli ensimmäinen reaktio. Tyttö litimärkä, oli pissannut vaipan täyteen ja tullut sitten läpi. Ja eikun pesuille ja sitterin suoja pesuun.

Onpas ollut erite-voittoinen päivä. Mutta äitin ja isin rakkaus pikku lintua kohtaan senkun vain kasvaa kaikkien kommerverkkien kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti